Сторінки

понеділок, 18 березня 2019 р.


17.03.2019  у стінах обласної школи №8 міста  Кропивницького за звання найкращих знавців історичної науки у конкурсі  «Юних істориків» змагалися чотири команди з різних областей України. Інтелектуальні пристрасті розгорілися вже з першого етапу. Турнір був захоплюючим, феєричним і надзвичайно напруженим. Кожна команда змагалась у кількох відбіркових групах, виконуючи різні ролі-доповідачів, опонентів, рецензентів, спостерігачів. 
Юні історики демонстрували не тільки фантастичне знання матеріалу, який часто виходив за рамки навчальної програми, але й вміння історично мислити, майстерне володіння словом, толерантність у веденні дискусії, цілеспрямованість у досягненні мети. Школярі оперували фактами історії, цитували відомих учених-істориків, логічно доводили свою думку й артистично відправляли в інтелектуальний нокаут опонентів. Ох, нелегка це справа – підготовка до історичного турніру! Іноді здавалося, що учасники турніру дослідили всі можливі, відомі й не дуже, джерела інформації: факти та аргументи, що звучали, вражали своєю глибиною, різнобічністю, новизною, влучністю
Юних знавців історії оцінювало компетентне журі – представники вищих навчальних закладів України. Усе колись кінчається. І турнір добігав кінця. Фінальний бій, чотири команди під прицілом фахового журі, тренерів, інших команд. У фіналі вирував шквал сильних емоцій. Ось де знадобились і витримка, й гнучкість розуму, і толерантність, і колективізм! Напруження тривало аж до закриття турніру. Та ось, нарешті, оголошено переможця турніру. Учні Златопільської гімназії зайняли ІІ місце в обласному турнірі «Юних істориків»
Склад команди:
1. Абрамов Сергій
2. Шупейко Ірина
3. Татаренко Денис
4. Крощук Яна
5. Качур Юлія
Вітаємо юних істориків із перемогою!


Немає коментарів:

Дописати коментар